SerkanCura.Com


Sıradan gelen mailleri yayınlamaya başlıyorum. Gecikme için özür dilerim. Bu yazıdaki blogun teknik yönlerini Serkan Cura cevapladı. Sitenin sahibi kendisi FF den sağolsun ilk destek çıkanlardan biridir. Gelelim şimdi soru ve cevaplarımıza;

Soru 1
: Blogunuzu hangi tarihte açtınız?
-05.07.2008 tarihinde açtım

Soru 2
: Blogunuzun ismi nerden geliyor?
-Kendi adım ve soyadım Gülümseme İfade

Soru 3
: Blogunuz hangi alt yapıyı kullanıyor.?
-Wordpress
Soru 4: Blogunuzun teması nedir? Eğer kendi temanız ise kodlaması, icon ve logosu kime veya kimlere aittir?
-Tema kendimin değil Onethemes ücretli temalarından birisi


Soru 5: Blogunuz W3C kurallarına uygun mudur?
-Tam olarak değil malesef tema yı almadna önce dikkat etmiyordum o yüzden şimdilik bu şekilde gidiyor ama ilerleyen dönemde ona uygun bir tema yapmayı/almayı düşünüyorum.


Soru 6: Blogunuzun Dmoz kaydı var mı?
-Evet var.


Soru 7: Blogunuzda hangi eklentileri kullanıyorsunuz?:
-Addtoany, akismet, all in one seo pack, audio player, feed burner feedsmith, Friendfeed comment, global trasnlator, google analyticator, Lastfm RPS, iWphone, Google Website Optimizer for WordPress, Google XML Sitemaps, Simple Tags başlıca kullandığım etiketlerdir.

Soru
8
: Blogunuzu günlük kaç kişi ziyaret ediyor?
-Ortalama 100 tekil hit almakta


Soru 9
: Blogunuz için hangi online servislerden yararlanıyorsunuz?
- yanda simgesi bulunan tüm servisleri kullanıyorum yazmak biraz uzun geldi Gülümseme İfade

Soru 10
: Ajax ve Jquery gibi son dönemin popüler dillerini blogunuzda kullanıyormusunuz? -Kullanıyorsanız hangi kısımlar bu diller ile üretilmiştir? audioplayer, anket eklentilerinde ajax içerik bulunmakta diğerleri temanın kendi içeriği olduğundan çok fazla ajax içerik bulunmamakta.

Soru 11
: Siteniz içinde reklam bulunuyor mu? Bulunuyorsa eğer hangi hizmetleri kullanıyorsunuz?
-Genelde bloğumu maddi kazanç amaçlı kullanamdığım için reklam firmasını çok sık değiştiriyorum. Ama özel sponsorluk teklifi gelmesi durumund akalıcı olarka bırakmayı düşünüyorum. Google Adsense, Adtech, adhood firmalarını kullanıyorum ayrıca iki gündür bir maille gelen tekliften sonra Evdefazla.com'un ortaklık sistmeini denemek için kullanıyorum.

Soru 12
: Blogunuzu ücretsiz bir serviste kullanmak isteseydiniz hangisini kullanırdınız?
-Sanırım blogger olurdu arkasında ki google desteği nedeniyle Gülümseme İfade


Soru 13
: Blogunuza yazarken hangi hizmet veya masaüstü yazılımını kullanıyorsunuz?
-Genelde wordpress üzerinden kendi paneli üzerinden yazıyorum alışkanlık olsa gerek ama arada Windows Writer da kullandığım oluyor.

Soru 14
: Sitenizin barındırdığınız ve domaini satın aldığınız firma veya firmalar hakkında bilgi verirmisiniz?
-Domain sağlayıcım ihs.com.tr sanırım türkiyede bu işi en ciddi yapan firmalar arasında kolay yönetim paneli ve teknik destek konusunda zaman ayrımı yapmayan bir teknik ekibe sahipler tek eksik noktası biraz pahalı olması bu yüzden Desnet te de host'umu tutmaktayım.

Soru 15
: Sitenizin aylık harcadığı bant ve kullandığı alan ne kadardır?
-243.12 Mb Disk kullanımı, 2751.77 Mb Bandwith


Son Soru : Blogunuzu bir kaç cümle ile anlatır mısınız?
-İlk başladığımda biraz kişisel, genel içerik olarak teknoloji ağırlıklı bir blog yazmayı düşünerek girdim blog dünyasına sonradan biraz daha kişisel içeriklerimi arttırmaya yöneldim etrafımdaki arkadaşlarımın istekleri çerçevesinde bu aralar da çok hoşuma geden teknolojik gelişmelere yer verip genelde kişisel yazılara ağırlık veriyorum ilerleyen dönelerde projeler ve kullandığım sistemlerle ve teknik sorunlarla alakalı deneyimlerime daha fazla yer vererek insanlara daha fazla yardımcı olmak istiyorum


Blogu daha önceden bildiğim için yorum yapmakta zorlanmayacağım. Serkan genelde güncel teknolojik haberler, güncel konular ve kendi makalelerini yazıyor. Severek takip ederim kendisini pek yorum yazmaya zaman kalmasa da içerik eklendikçe gezerim sitesini. Şuan başka bilgisayar da yazdığım için sitenin resmini alamadım ilerleyen saatlerde resmi ekleyeceğim Serkan kusura bakma. Tebrik ederim blogun için biraz daha hızlı açılabilir hale getirip kalabalığı azaltırsan çok güzel olacak. :)

3 yorum:

Serkan Cura dedi ki...

Eray çok teşekkürler bu güzel fikir ve benide bu fikirin içinde dahil ettiğin için. Sitenin ağırlığı temanın kullanmış olduğu özel eklentilerden kaynaklanıyor şu okul biter bitmez en yakın zamanda kendim bir tema geliştirmeyi düşünüyorum. O yüzden o bitince inşallah çok daha hızlı bir şekilde açıalcak site :)

Gereksiz Bir Kişilik İşte dedi ki...

Serkan ne demek ben soruları cevapladığın ve destek çıktığın için teşekkür ederim asıl :D

Burçak Çubukçu dedi ki...

Bu kadar çok tanıdığın bloklarına rastlamak pek keyifli doğrusu :)

Yorum Gönder